Home · Log In Remote Support
Btrieve is Back! Actian introduceert Btrieve 12
Actian introduceert een up-to-date, klaar-om-te-draaien, vervanging voor Btrieve 6.15.
Btrieve 12 komt in de vorm van een 1000-user Limited Distribution License, ontworpen voor software ontwikkelaars, ISV's en grotere eindgebruikers die Btrieve 6.15 draaien of meeleveren met hun applicatie.

Btrieve 12 levert de oerdegelijke Btrieve API in een modern jasje door middel van een nieuwe installer, ondersteuning voor Windows 7/8/10, ondersteuning voor 16-bit en DOS applicaties (op 32-bit besturingssystemen), multi-core performance, en meer.

Btrieve 12 kent enkele beperkingen die Btrieve 6.15 ook heeft: 6.x file format, 4 GB maximum file size, geen SQL-toegang.

Lees meer...
PSQL v12 Stand-alone Server Engine nu verkrijgbaar
Draait u een stand-alone, 1-user PSQL v12 omgeving met een Workgroup Engine, maar zou u liever gebruik willen maken van de security en performance van een 64-bit Server Engine?

Bent u software ontwikkelaar of consultant en zou u graag gebruik willen maken van de PSQL v12 Server Engine (de enige optie voor Linux of Mac OS X gebruikers), maar vindt u de 6-user licentie daarvoor te prijzig?

Als het antwoord op één van deze vragen 'Ja' luidt dan is de PSQL v12 Stand-alone Server Engine voor u. Deze PSQL v12 1-user Server Engine is een volledige server engine met alle voordelen vandien, zoals de mogelijkheid om al het geheugen te benutten van uw 64-bit besturingssysteem om zodoende optimale performance te behalen.

Het gaat hier om een echte stand-alone basislicentie, die niet uitbreidbaar is door middel van een user count increase (UCI) licentie. Ook kan deze licentie niet worden gebruikt om een bestaande server engine licentie met één gebruiker uit te breiden.
Nieuwe prijslijst per 1 januari 2016
Met ingang van 1 januari 2016 hebben wij een nieuwe prijslijst. Zie onze prijslijst-pagina voor de nieuwe prijzen.
Bereikbaarheid Q-RY Solutions tijdens de feestdagen
Q-RY Solutions zal zoals ieder jaar tussen kerst en nieuwjaar gesloten zijn. Email wordt wel gelezen en waar nodig opgevolgd. Wij wensen u fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2016.
PSQL v12 ondersteuning voor Windows 10
PSQL Engineering heeft zojuist ondersteuning voor Windows 10 afgekondigd.

De volgende tabel laat zien welke combinaties ondersteund worden:

Operating System   Edition Vx Server Server Workgroup Client
Windows 10   Pro
    Enterprise
    Enterprise 2015 LTSB
    Home X X


Hier vindt u de volledige lijst van ondersteunde besturingssystemen voor PSQL v12
No Sleep 'til Hammersmith - Actian Technical User Group Conference
Actian organiseert een PSQL technical user meeting op 13 oktober 2015 in Londen.

De focus van de meeting is technisch en dus bedoeld voor developers, DBA-ers, support engineers, consultants en technisch geïnteresseerde gebruikers.
Dit is een prima gelegenheid om weer helemaal up-to-date te raken met alle ontwikkelingen rondom PSQL. Tevens is er informatie over Ingres, OpenROAD en Versant.

Enkele highlights uit de agenda:
 • PSQL Product Roadmap - Near and Long Term
 • PSQL for Mac OS X
 • PSQL Features for Enhancing Cloud Deployment
De meeting duurt de gehele dag. Actian is uw host voor deze conferentie, er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Locatie is, net als vorig jaar, het Novotel London West in het trendy Hammersmith.

Registreer hier voor de Actian Technical User Group Conference 2015

Actian introduceert PSQL v12 voor Mac OS X Beta
PSQL Engineering heeft de beta release van PSQL v12 for Mac OS X vrijgegeven. Een mooie gelegenheid om een kijkje te nemen naar de PSQL release die ISVs en OEMs in de gelegenheid zal stellen om voet aan de grond te krijgen in de Apple markt. Download de trial nu. Enkele details:

Update: PSQL v12 for Mac OS X is inmiddels beschikbaar.
Ondersteuning voor Windows 10
Microsoft heeft haar release van Windows 10 gepland voor 29 juli 2015. Zoals gebruikelijk is PSQL ondersteuning dan niet ver weg. PSQL Engineering streeft naar ondersteuning van PSQL v12 voor Windows 10 binnen 90 dagen na de release van Microsoft. PSQL v11 zal geen ondersteuning krijgen voor Windows 10.
Einde beschikbaarheid PSQL v11
Zoals wij al in onze nieuwsbrief van maart 2015 lieten weten zal Actian na 30 juni 2015 geen PSQL v11 meer leveren. Dit geldt voor de producten Workgroup v11, Server v11 en Vx Server 11.
Wij hebben zelf een beperkte voorraad PSQL v11 producten, dus mocht u na deze datum PSQL v11 nodig hebben informeert u dan gerust.

Andere belangrijke data:
 • Transition Support - 1 januari 2016 - Beperkte onderzoekstijd voor PSQL v11 issues en geen maintenance updates behalve voor kritieke issues.
 • Einde Support - 1 juli 2016 - Na deze datum wordt PSQL v11 niet langer ondersteund.
PSQL v12 Linux Tech Preview beschikbaar
Actian laat weten dat vanaf heden PSQL v12 Linux Tech Preview beschikbaar is. Kijk hier voor de laatste updates.

Update: PSQL v12 for Linux is inmiddels beschikbaar.
Actian kondigt PSQL v12 aan
Actian heeft PSQL v12 officieel aangekondigd en laat weten dat alles op schema ligt voor beschikbaarheid op 17 december 2014. Vanaf heden worden pre-orders geaccepteerd voor levering van PSQL v12 vanaf 17 december 2014. De nieuwe prijslijst is hier beschikbaar.

Naast de al eerder in de Technical Preview aangekondigde features is de volgende het vermelden waard:
 • Reporting Engine - PSQL v12 wordt geleverd met een licentie voor Actian Analytics Platform, Express Plus Edition, die gebruik maakt van de ultrasnelle Actian Vector database engine, waarmee grote hoeveelheden data snel inzichtelijk gemaakt kunnen worden middels rapportages.


Lees meer...
PSQL v12 Technical Preview
Actian laat weten dat er een technical preview beschikbaar is voor PSQL v12, met een aantal interessante features:
 • Defragmenter - PSQL v12 database bestanden kunnen worden gedefragmenteerd zonder engine downtime. Lezen en schrijven naar de database is gewoon mogelijk tijdens het defragmenteren.
 • VM licensering - VM live migration wordt mogelijk voor PSQL v12 Server en Workgroup edities. Dit betekent dat een VM die PSQL v12 Server of Workgroup draait gemigreerd kan worden zonder gevolgen voor de licentie.
 • PSQL Unicode Support - PSQL v12 komt met uitbreiding voor multilingual support door SQL storage te bieden voor wide-character data. Met PSQL v12 biedt de SQL-laag toegang tot Btrieve data door middel van de nieuwe relationele types NCHAR, NVARCHAR en NLONGVARCHAR. Ook komt er een nieuwe ODBC Unicode interface driver voor applicaties die gebruik maken van wide-character data.
 • Installer update - De PSQL v12 installatie package detecteert zelf of het besturingssysteem 32-bit of 64-bit is, en bepaalt aan de hand daarvan welke componenten geinstalleerd moeten worden.


Lees meer...
Actian Technical User Group Conference - 7 oktober 2014 - Londen
Actian organiseert een PSQL technical user meeting op 7 oktober 2014 in Londen.

De focus van de meeting is technisch en dus bedoeld voor developers, DBA-ers, support engineers, consultants en technisch geïnteresseerde gebruikers.
Dit is een prima gelegenheid om weer helemaal up-to-date te raken met alle ontwikkelingen rondom PSQL.

Enkele highlights uit de agenda:
 • PSQL Product Roadmap
 • Performance Monitoring and Tuning for PSQL
 • Cloud-based Anytime, Anywhere Reporting for Your On-Premise PSQL Data
 • Securing Your PSQL Data
De meeting duurt de gehele dag. Actian is uw host voor deze conferentie, er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Locatie is het Novotel London West in het trendy Hammersmith.

Registreer hier voor de Actian Technical User Group Conference

Nieuwe prijslijst per 1 juli 2014
Actian heeft aangekondigd per 1 juli 2014 geen upgrades vanaf PSQL versie 9 en ouder meer uit te leveren, waardoor ook wij per die datum een nieuwe prijslijst zullen hanteren. Q-RY Solutions heeft nog wel enkele van de te vervallen licenties op voorraad en deze kunt u vanaf 1 juli 2014 vinden op de Promo pagina van onze online prijslijst
PSQL v11 SP3: Ondersteuning voor Windows Server 2012 R2 en Windows 8.1
Actian laat weten dat het testtraject voor Windows Server 2012 R2 en Windows 8.1 succesvol is afgerond en dat er vanaf heden volledige ondersteuning is voor PSQL v11 SP3 op deze platforms. Het is aan te raden om de laatst beschikbare service pack + update te gebruiken. Op dit moment zijn dat Service Pack 3 + Update 9.
Nieuwe prijslijst per 1 januari 2014
Actian (Pervasive) heeft nieuwe prijzen aangekondigd per 1 januari 2014, waardoor ook wij per die datum een nieuwe prijslijst zullen hanteren. De prijzen voor PSQL Vx Server blijven ongewijzigd, voor PSQL v11 Server komt er een prijsverhoging aan van 10-15%. De grootstse prijsverhoging geldt voor PSQL v11 Workgroup engines. Actian zegt hierover:

"It has been 6 years since we last changed Workgroup pricing, and based on current 5 user pricing from Oracle ($1,098 for 5-user with 1 yr maintenance) and Microsoft ($1,799 for 5-user) it's clear that even with the new prices, PSQL Workgroup is still an excellent value."

Indien u te maken heeft met offerte-trajecten die doorlopen tot in het nieuwe jaar, neemt u hierover dan bijtijds (deze maand) contact met ons op. Voor PSQL v11 Workgroup engines willen wij wijzen op de mogelijkheid tot het aanschaffen van een 25 of 100 seat deployment license, waarmee u zelf Workgroup licenties kunt genereren, en welke u nog dit jaar tegen de oude prijs kunt verkrijgen.

U vindt hier de nieuwe prijslijst.
Pervasive Software en Actian Corporation samen verder
Pervasive Software en Actian Corporation laten in een gezamenlijke verklaring weten samen verder te gaan onder de naam Actian Corporation.

Q-RY Solutions denkt dat het bundelen van de krachten leidt tot een sterke en innovatieve combinatie en heeft er alle vertrouwen in dat we hierdoor nog beter kunnen inspelen op vraagstukken die spelen rond data management.

Lees meer...
Pervasive PSQL v11 SP3 beschikbaar
Vanaf heden is Pervasive PSQL v11 Service Pack 3 beschikbaar op de website van Pervasive. PSQL v11 SP3 is een volledige installatie die eerdere versies van PSQL v11 vervangt. Indien er eerder een beta-versie van PSQL v11 SP3 is geïnstalleerd dan dient deze eerst te worden gedeïnstalleerd.

PSQL v11 SP3 heeft de volgende features:

Lees meer...
Pervasive PSQL Vx is er!
Na veel tam-tam is-ie er dan eindelijk: de hypervisor vriendelijke versie van Pervasive PSQL. Met deze versie kunt u met een gerust hart uw databaseserver via technieken als Live Migration en vMotion binnen uw virtualisatie-omgeving verplaatsen. Maar er is meer: het nieuwe licentiemodel van Pervasive PSQL Vx staat tevens toe dat u de server gebruikt voor Intra- en Internet toepassingen en biedt redundantie-mogelijkheden. Natuurlijk is er een addertje, want het nieuwe licentiemodel is dusdanig anders dan u van Pervasive gewend bent, dat u er echt even voor zult moeten gaan zitten om de voor u juiste licentie te kiezen. Meer hierover vindt u op onze productpagina.
 
Het nieuwe licentiemodel is tevens aanleiding geweest om de usercount-gebonden licenties voor de plug-in producten Auditmaster en DataExchange te wijzigen in server-gebonden licenties. Vooralsnog worden beide edities nog gevoerd, maar Pervasive heeft aangekondigd per 1 april van dit jaar uitsluitend nog de nieuwere server-gebonden licenties te gaan voeren. Indien u het voornemen heeft Auditmaster v7 en/of DataExchange v4 te gaan gebruiken, houdt dan rekening met deze datum.
PSQL v11 media kits
Met ingang van 1 januari 2012 worden licenties voor PSQL v11 Server engines geleverd zonder media kit. Voor PSQL v11 Workgroup engines was dit al langer het geval. In de praktijk gaven velen aan ook voor Server engines niet langer prijs te stellen op een media kit.

Alle benodigde software kunt u hier downloaden, onder het kopje PSQL v11 SP1 Trial Downloads.
De trial download is een volledige versie van de software; u hoeft alleen nog uw licentie in te voeren. Wij raden aan ook de laatste update op te halen onder het kopje PSQL v11 Updates.
PSQL v11 gecertificeerd
Pervasive PSQL v11 heeft twee belangrijke certificeringen verworven. Vanaf heden is PSQL v11 gecertificeerd voor zowel Windows Server 2008 R2 als het VMware Ready programma.
Pervasive Integration
Met meer dan 40.000 klanten wereldwijd voor de Pervasive integratieproducten is Pervasive Software Inc. marktleider in Data Transformatie Technologie. Klanten zijn bijvoorbeeld 75% van de Fortune 500 bedrijven, grote consultancy firma’s, en softwaremakers die de Pervasive data transformatie technologie incorpereren (embedden) in hun applicaties. Voor toepassingen/oplossingen als ETL (Extract-Transform-Load) en EAI (Enterprise Application Integration), bieden de Pervasive integratieproducten de beste combinatie van performance, flexibiliteit en TCO (Total Cost of Ownership).

Lees Meer...
Cookies
Deze site maakt gebruik van een cookie om uw logingegevens van pagina naar pagina te kunnen behouden. Om te voorkomen dat u op ieder pagina opnieuw deze cookie aangeboden krijgt, geven wij deze ook mee indien u niet bent ingelogd. Er worden in géén geval persoonlijke gegevens, versleuteld of onversleuteld, in de cookie opgeslagen.
Trainingen
Of u nu al jaren bekend bent met Btrieve of pas begint met Pervasive PSQL, de kans bestaat dat u nog lang niet alle mogelijkheden van deze databasemanager heeft benut. Geïnteresseerd? Kijk op onze Pervasive.SQL trainingenpagina voor meer informatie.

Klik voor een online test van uw huidige kennis..
Contact
Q-RY Solutions BV
Postadres:
Gouderaksedijk 51
2808 NC Gouda
Tel: 015 2564035 werkdagen 09:00-17:00
Fax: 015 2564074
Email: info@q-ry.nl
Kvk: 27176601
Btw: NL 8189.52.350.B01